Khay szigete
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Khay szigete

¤
 
KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés

 

 Fórum szabályzat

Go down 
SzerzőÜzenet
Jennifer Leina
Admin
Admin
Jennifer Leina


Hozzászólások száma : 29
Tartózkodási hely : Itthon :D
Registration date : 2008. Jul. 17.

Fórum szabályzat Empty
TémanyitásTárgy: Fórum szabályzat   Fórum szabályzat Icon_minitimeCsüt. Júl. 17, 2008 2:55 pm

Fórum Szabályzat


1. A fórum működése


A fórum karbantartói a fórumcsapat, azaz a moderátorok és a fórumadminisztrátor. Ezen szabályzat megsértésekor joguk van a hozzászólásokat moderálni (azaz szerkeszteni) vagy törölni, szabályzat megsértése esetén figyelmeztetést, illetve kitiltást adni.


2. Alapfogalmak


MP (Message Private), PÜ (Privát üzenet): minden regisztrációhoz tartozik egy saját tárterület magánlevelezési célokra. Ezeket a leveleket csak a fórumra bejelentkezve tudod elolvasni.


Thread: szokták még topiknak vagy témának is nevezni. Jelentése: a fórum adott kategóriájának témakörébe vágó különálló fórum-beszélgetés. Minden regisztrált tag nyithat új threadet, ha nem talált a kérdésének vagy adott érdeklődési körének megfelelő, már létező threadet. Fontos, hogy ahogy egy threadnek kapcsolódnia kell az őt tartalmazó fórumhoz, úgy a benne lévő hozzászólásoknak a nyitó (azaz első) hozzászóláshoz kell kapcsolódnia.


Post: hozzászólás. A threadek postokból állnak.


Offolás, floodolás, spammelés, duplapost – különböző helytelen fórumhasználati vétségek. Jelentésük lejjebb kirészletezve.


3. Hozzászólásokra vonatkozó formai és tartalmi szabályok


a. kategória


Hozzászólás-vadászat:
Definíció: Új, érdemi információt nem tartalmazó hozzászólás az adott témán belül.
A hozzászólásod mindig legyen egész, kifejtett mondat. Ne írj le olyasmit, amit előtted mások már leírtak, hacsaknem szavazásról van szó. Előfordulhat, hogy valamihez a véleményedet szeretnéd hozzáfűzni, ami megegyezik egy, már előtted hozzászóló tag véleményével. Ekkor mindig fűzd hozzá azt is, hogy miért gondolod azt, amit.
A jövőben a hozzászólás-vadász postokat (szerintem is, XY-nak van igaza, stb.) törölni fogjuk. (Figyelmeztetés ugyanúgy jár érte!) Ez a pont a teamtagokra nem vonatkozik.

Az aláírásokban maximum egy kép illeszthető be. A használt kép mérete maximum 150 kb lehet, terjedelme pedig maximum 150 pixel magas, és maximum 550 pixel széles. Az ennél nagyobb aláírások képeit a moderátorok figyelmeztetéssel láthatják el, illetve az Admin előzetes figyelmeztetés nélkül eltávolíthatja.


b. kategória


Offolás: amennyiben hozzászólásod nem kapcsolódik az adott thread tartalmához, offnak minősül.

Floodolás: ha egy adott témáról több helyen nyitsz threadet, vagy több hozzászólásod is ugyanazt tartalmazza, illetőleg olyan témát nyitsz, ami már létezik, floodolásnak tekintendő. Előfordul, hogy ugyanaz a téma akár több helyre is illik, ilyenkor is csak egyetlen helyre írd be azt! Ha nem kapsz rá választ, akkor vagy nem érdekel másokat a téma, vagy senki sem tud hozzászólni. Ekkor se türelmetlenkedj, ha a kérdésed fontos, esetleg küldj PM-et a megfelelő személynek. A régóta nem frissülő threadeket a moderátoroknak jogában áll lezárni vagy törölni.
Ez a pont a teamtagokra nem vonatkozik.

Duplapost: ha egy adott threadben egymás után (anélkül hogy előző hozzászólásodra valaki reagált volna) többször hozzászólsz, duplapostnak minősül. Hogy ezt elkerüld, használd a Szerkeszt/Edit gombot.


c. kategória


Olyan tartalom és link beküldése, ami pornográf, szélsőséges politikai, erkölcstelen, vagy támadó illetve másokat sértő, továbbá bármilyen törvénysértő tartalmat tilos beküldeni (ez a szabály érvényes az idézetekre is!!!). Az ilyen tartalmú üzeneteket figyelmeztetjük és töröljük. Külön figyelmet szentelünk a veszekedést szító, provokáló, uszító hozzászólásoknak.

Ezen kívül tilos kulcsok, hackek, crackek vagy bármilyen más illegális tartalom közlése beleértve az illegális letöltési oldalakat is és a "warez" oldalakat is. Az ilyen jellegű tevékenység azonnali figyelmezetést von maga után, esetleg kitiltást is.


Sértegetés, provokáció: a fórumon, mind nyilvánosan, mind privát üzenetben tilos a játékostársakat és a teamet sértegetni, provokálni. Sértő privát üzenet esetén a fórumadminisztrátornak kell elküldeni a sértő üzenetet, aki kizárólag ellenőrzés után hoz döntést.

A hozzászólás szerkesztése a figyelmeztetés kiadása után (beleértve a figyelmeztetés eltávolítását illetve szerkesztését) csalásnak minősül, ne tedd.

Azok a hozzászólások, melyek szándékosan a fórumszabályzat valamely pontját akarják megkerülni, súlyos vétségnek számítanak. Például egy terjedelmes off-hozzászólás végére beírt mondat (hogy a hozzászólás ne legyen „off”) ilyennek minősül.

Szigorúan tilos utánozni a Csapat tagokat, hogy másokat félrevezessetek (név, avatar, aláírás). Figyelmeztetést, illetve extrém helyzetekben kitiltást von maga után.

(A fórumszabályzat a bitefight fórum szabályzatának átvariálása, kevesebb, több ponttal!)
Vissza az elejére Go down
https://khay.hungarianforum.net
 
Fórum szabályzat
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Khay szigete :: Hírek :: Szabályzat-
Ugrás: